Vad är Yoast SEO?

Yoast SEO är ett WordPress plugin som hjälper dig förbättra din hemsidas positions på google. Detta sker genom att optimera ord och innehållet i din text. DU väljer ett sökord som du fokusera på. Du kommer få en lista med det som är mindre bra och behöver förbättras.

När man pratar om olika plugins, är Yoast det populäraste alternativet. Pluginet är så komplext och har alla funktioner du behöver för att kunna ha full kontroll över din hemsidas SEO. Yoast har gjort pluginet så pass enkelt att det är väldigt lätt för nybörjare att använda.

Varje WordPress och WooCommerce webbplats behöver någon typ av plug in där man kan styra över sin SEO. Det finns en del olika plugins som man kan använda men det som är överlägset störst är ett plugin som heter Yoast SEO. Om du vill läsa mer om SEO och vad det innebär kan du läsa om det i vårt inlägg som handlar om SEO

I kommande text tänkte jag förklara lite mer vad Yoast SEO är och hur du kan använda det på din WordPress site. Yoast har mängder av olika funktioner för att kunna du ska kunna anpassa din SEO på enklast sätt utan att behöva jobba i kod eller liknande. Du får helt enkelt koll på din SEO. När du laddat ner och aktiverat pluginet på din WordPress webbplats kan du börja att jobba med din SEO. 

Exempel på vad du kan göra i Yoast SEO: 

 

  • Se din XML-sitemap 
  • Du kan enkelt välja ut vilket sökord du vill ranka på.
  • Man kan enkelt redigera och ändra sina metabeskrivningar och meta titlar. 
  • Det uppdateras poäng och färger beroende på hur stark din SEO är. 
  • Du får direkt rådgivning på vilka delar du bör uppdatera på sidan. Det kan vara t.ex. textlängden – alt.taggar på bilder – interna och utgående länkar etc.
  • Det finns även en rad andra saker som du kan använda Yoast till. 

Vill du vara säker på att du har en stark SEO så bör du ladda ner Yoast till din webbplats.