Vad är WordPress?

För företagare som önskar en ny hemsida så finns det mycket olika CMS eller Content Management System att välja på. Det finns många alternativ så som – Shopify, Magento, Wix och Weebly. Sedan finns det ett Content Management System som heter WordPress, det är det självklara valet för många som ska starta upp en ny hemsida. Men varför ska just du eller din byrå välja att jobba med WordPress?

WordPress ger dig flexibilitet i vad du vill göra. Säg att du vill kombinera en webbutik med ett blogg och några rena innehållssidor då är WordPress tillsammans med WooCommerce perfekt. Om du har en häftig design och funktioner där det är mycket innehåll som ändras, då är WordPress också ett perfekt alternativ.

Vad är wordpress?

Vi på Kepler Hosting har valt att specialisera oss på just WordPress och har genom åren utvecklat egna moduler och teman för att göra processen så smidigt som möjligt för dig som driver en WordPress byrå.

Vi erbjuder spetskunskap inom Hosting för byråer som inte har kunskapen in-house och just här passar WordPress in då det är enkelt för kund att redigera, byråer känner till WordPress och känner sig trygga med en hostingpartner som tar hand om det tekniska.

 

WordPress är ett utav dom mest populära innehållshanteringssystem

WordPress är ett utav de mest populära innehållshanteringssystem (CMS eller Content Management System) som ofta används på bloggar men även på webbplatser. Det innebär att man enkelt kan lägga till texter, bilder, länkar och annat innehåll till sin WordPress blogg eller webbplats.

 

WordPress plattformen är gratis och gjord med öppen källkod

Både WordPress.com och WordPress.org är helt gratis att använda. WordPress.org är en själv-hostad version där du styr mer av din webbplats och dra nytta av avancerade insticksprogram.

WordPress plattformen är gratis för alla att ladda ner. Det är ett öppet källkods-projekt som har funnits sedan 2003. Detta innebär att WordPress är utvecklat där många bidragit till själca koden. Öppna källkodsprojekt är vanligtvis gratis, med stora gemenskaper online. 

 

Den anpassar sig så att du kan göra alla typer av webbplatser

En av de vanliga missuppfattningarna om WordPress är att det främst är till för att bygga bloggar. Och en gång i tiden var det faktiskt så. WordPress utvecklades som en bloggplattform, men det har förändrats drastiskt med de olika nya utgåvorna genom åren.

Faktum är att WordPress har en fördel på grund av sina bloggrötter. Det är överlägset ett av de renaste, snabbaste sätten att skriva och publicera blogginlägg, och allt ingår från början. Vissa webbplatsbyggverktyg tänker på design och appar först, och gränssnittet för bloggning kommer in som en eftertanke.

Så är inte fallet med WordPress, så du kan skapa en vacker e-handelsplats och veta att bloggen är en integrerad del av utvecklingsprocessen. 

 

Är du byrå och vill erbjuda kunder en användarvänlig WordPress Hosting?

Kepler Hosting jobbar B2B med byråer och företag för att med rätt kunskap och kompetens ska kunna erbjuda avancerad wordpress hosting i Sverige till era kunder. Vi jobbar med olika lösningar som en partner eller under ”white label” där ert varumärke syns med där vi gör jobbet.

Vi bokar gärna ett förutsättningslöst möte med dig och din byrå eller med din kund för att hitta den bästa lösningen på hur vi kan hjälpa dig. Vi jobbar inte som många andra hosting företag. Vi levererar ett pay as you go lösning där du styr vad kostnaden blir.

 

En ny version av WordPress

I och med WordPress är det mest populära CMS-systemet idag använder mer än 40% av alla webbplatser WordPress. Därför är det ett populärt mål för hackers som hela tiden letar efter sårbarheter i systemet. De webbplatser som blir hackade blir ofta det på grund av föråldrade versioner av tillägg, teman, eller till och med WordPress egna källfiler. Genom att uppdatera undviker man säkerhetsproblem som fanns i tidigare versioner.

Säkerhet är inte heller den enda orsaken till varför man ska uppdatera WordPress. Uppdateringar betyder nya, moderna och efterlängtade funktioner som gör att vi kan arbeta snabbare och effektivare och ge snabb wordpress hosting. Många tillägg och teman kräver också den senaste versionen av WordPress för att kunna skapa en snabb wordpressida.

 

Vad innebär en ny version av WordPress?

WordPress 5.7, med smeknamnet “Esperanza Spalding” efter den Grammy-belönta jazzmusikern från Oregon, är den senaste versionen av WordPress som är tillgänglig nu. Den släpptes den 9 mars 2021, efter att ha gått igenom flera utvecklingsstadier.

WordPress 5.7 innehåller en imponerande lista med mindre justeringar och förbättringar av blockredigeraren, tillsammans med mer betydande ändringar för att göra mer avancerade block och öka anpassningsflexibiliteten.

Det är en version värd att uppdatera till, att se hur varje uppdatering sedan Gutenberg-redaktörens introduktion har löst problem som folk har med blockredigeraren, och den här är inte annorlunda.

Här är några av uppdateringarna:

Justeringar av WordPress Editor

Tre stora förändringar kommer med WordPress 5.7, inklusive återanvändbara block, inställningar för teckenstorlek och alternativ för att dra och släppa block. Du kan alltså nu klicka på vilket Gutenberg-block som helst och flytta det var som helst på en sida eller på ett inlägg.

 

Enklare färgpalett 

Instrumentpanelen har nu bara sju kärnfärger, istället för listan med ungefär 56 nyanser från tidigare. Det är en enkel förändring men viktig eftersom det inte bara är för instrumentpanelen utan också för att designa teman och plugins.

 

Kodlösa element

Varje WordPress-version innehåller tillägg för att ta bort behovet av att arbeta med anpassad kod. Ett av de nya tilläggen är en inställning för justering i full höjd för dina editorblock. Det låter dig sprida ett block över hela fönstret, vilket ger dig mer kontroll över blockstorleken och gör det relativt enkelt att använda Cover-blocket, som att göra det till en helskärmsbild.

Det är också nu möjligt att ändra storlek på ikoner för sociala medier och slutligen så fick knappar-blocket ändringar med nya alternativ för att ställa in bredden till en specifik procentstorlek.

 

Fler tekniska förbättringar 

Lat-laddning med iframes: Alla iframes på en webbplats har nu en standardfuntkion för lazy-loading.

Ett nytt Robots API: I ett försök att tillåta sökmotorer att avslöja större bildförhandsvisningar har WordPress 5.7 ett nytt Robots API med max-image-preview: largedirektivet som standardalternativ.

Snabbt byte från HTTP till HTTPS: Det var en ganska tråkig process att byta en WordPress-webbplats från HTTP till HTTPS tidigare. Med 5.7 tar det bara ett klick med musen.

Kontinuerlig rengöring från jQuery-uppdatering 3.5.1: Även om jQuery har varit ett ganska användbart verktyg för användargränssnittet i WordPress, tenderar det också att distrahera och röra sig. WordPress fortsätter att rensa upp i det där röran genom att introducera mindre påträngande jQuery-element.

 

Vi hoppas att det här inlägget hjälper dig att förstå vad wordpress är men även hur vikten i en ny version av WordPress. Om du har några frågor, så kan du enkelt skapa ett Kepler Hosting-konto (Helt gratis) och kontakta vår support via chatten! Är Kepler Hosting kanske ditt bästa webbhotell för wordpress