VAD ÄR SEO? 

Vad är SEO? J0, SEO är en typ av digital marknadsföring som fokuserar på att ge företag ökad synlighet i sökmotorernas organiska resultat. Det vill säga de resultat som inte är betalda annonser i exempelvis Google, Bing och Yahoo. Vi kommer fokusera mest på Google i denna beskrivning för att det är den största organiska sökmotorn på internet. 

När det kommer till SEO ingår både de tekniska och praktiska bitarna som behövs för att man ska förbättra sina placeringar, öka sin medvetenhet men framförallt driva organisk trafik från sökmotorerna till sin site. Inom SEO finns det tusentals olika faktorer som avgör vilken placering en webbplats hamnar på i Google. Vad som påverkar platsen är allt från innehållet på hemsidan och hur andra sidor länkar din sida. Det kan även handla om din sidstruktur om det är enkelt för Googles robotar att indexera och hitta din sida. En viktigt grej är att bygga webbplatser som inte bara tilltalar Google utan även användare som besöker din sida. Det viktigaste är att optimera de tekniska bitarna inom SEO för att fokusera på att Google hittar sidan och på så sätt kommer din placering långsamt öka. Om man endast fokuserar på sökorden utefter Google får man vara försiktig att man inte tappar användarnas intresse. Utan att man försöker skapa en bra balansgång mellan sökord och tilltalande text. Fokusera på användarvänligt innehåll så kommer du ta dig långt upp i sökresultaten. 

Varför din webbplats behöver SEO?

SEO har blivit mer och mer vanligt när det kommer till att optimera sin hemsida för att synas i de organiska sökningarna. I Sverige utförs det över 40 miljoner sökningar på Google varje dag. Detta ökar stadigt från år till år. 

För att kunna synas bland konkurrenter och få upp sin placering på Google så krävs det att man fokuserar på att förbättra sin SEO och sin placering i de organiska sökningarna. 

Om du är verksam i en speciell ort är det viktigt att lägga mycket fokus på sin lokala SEO för att synas och få in kunder på det sättet. Detta kan vara att uppdatera sin information via eniro, hitta etc. Men även att man uppdaterar sin Google My Business för att visa sina öppettider, telefonnummer och rating. 

Det viktigaste när man ska optimera sin sida till SEO är att ha en tydlig strategi. Som vi nämnde tidigare så finns det många olika faktorer till att kunna ranka högt på Google så det gäller att få ner alla steg tydligt så att man inte missar någon del. 

Helsingborg Design LAB – Kan hjälpa dig optimera din SEO och skapa en bättre digital närvaro!

vad är seo

Strukturerad data

De som driver en WordPress eller WooCommerce sida själv och inte har tillgång till någon digital marknadsföringsexpert kan ha svårt att hänga med i alla uppdateringar kring SEO. Google uppdaterar ständigt och ändrar sina riktlinjer och kommer med nya fräscha uppdateringar. En av de viktigaste sakerna som man bör ha koll på när det kommer till SEO är strukturerad data. Detta är något som bara blir större och mer betydelsefullt inom SEO. Men vad är då strukturerad data? 

Google är världens största sökmotor som hjälper oss att hitta nästan allt som vi söker på. Man kan säga att Google är som ett bibliotek men istället för böcker har de webbsidor med information. För att Google ska fungera och hantera detta på ett så bra sätt som möjligt så använder de sig av robotar. Dessa robotar skannar av innehållet på en webbsida och gör en snabb automatisk analys för att ta fram det just du söker på. 

Vad är då strukturerad data?

Strukturerad data går ut på att i förväg, innan Googles robotar kommer in på sidan, markera upp innehållet och tydligt förklara vad det handlar om. Detta gör det enklare för Google att förstå sidans innehåll. Tack vare att man har markerat upp sin sida med strukturerad data ökar chansen att synas under “rich snippets” i Googles sökresultat. På så sätt ökar man chansen att någon klickar in på just din webbsida. Man kan säga att med hjälp av strukturerad data kan man få en bättre placering på Google.

Hur implementerar jag strukturerad data på min webbplats? 

Det enklaste sättet att applicera strukturerad data på sin webbplats är att ta hjälp av en webbyrå eller utvecklingsbyrå. Google har en egen guide på hur man kan uppdatera sin strukturerade data

Varför Kepler Hosting är bra för SEO

Google gillar när en sida laddar snabbt och det finns inget bättre än en snabb hosting leverantör, om du vill snabbt komma upp på Google organiskt.

Genom att flytta till Kepler Hosting hjälper vi dig med en kostnadsfri hastighets optimering, gratis migrering och säkerställer att din hemsida laddar mycket snabbare än din tidigare Webbhotell/Hosting.

Kepler Hosting erbjuder snabb hosting för WordPress & WooCommerce.

Prova Kepler Hosting idag innan du betalar! Klicka här!

De bitarna man bör se över när det kommer till SEO är följande: 

  • En uppdaterad lokal SEO
  • Se över den Tekniska SEO:n på sidan – Detta kan en utvecklare/webbyrå hjälpa till med.
  • On page analys – b.la. Rubriker, H1:or – Sidstrukturen – Textinnehåll – Länkar – Metatexter
  • Off page analys – b.la. Domain rankning – Länkprofil – Backlikns 
  • Sökord och trender