Att skapa en hemsida i Kepler Hosting är inte svårt, det utmanar snarare ditt sätt att hantera dina webbplatser. Vi ser detta som DNA:t för vår kärnprodukt. I detta inlägg kommer vi att guida dig igenom hela processen med hur du skapar och hanterar dina webbplatser hos oss på Kepler Hosting. 

Om du ännu inte har ett Kepler Hosting-konto kan du enkelt skapa ett här “starta din resa till cyberrymden här”

Har du idag ditt webbhotell på en annan plattform, oroa dig inte! Vi erbjuder gratis migrering till Kepler Hosting. Vill du veta exakt hur det går till kan du klicka här!

Vi har skapat denna guiden för att göra detta extra enkelt för dig som är ny hos oss men också för att skapa förståelse för hur du på enklaste sätt sedan ska kunna hantera din webbplats. 

Vi vill visa dig hur enkelt det är att använda Kepler-hosting och visa varför Kepler-hosting bör vara ett bra val när du ska välja ett webbhotell för WordPress, WooCommerce eller ett hanterat container hosting.

Såhär gör du för att skapa en hemsida!

 

Konto skapat!

BOOM! Nu när ditt konto har skapats så är det dags att börja hantera din WordPress- eller WooCommerce-webbplats med Kepler Hosting.

Klicka på knappen “Skapa webbplats”.

Välj om du vill starta en WordPress-behållare, kraftfull WooCommerce-behållare eller en tom behållare som kan användas för mer eller mindre vilken webbapplikation som helst.

Kontakta vår support genom chattikonen i högra nedre hörnet om du har några frågetecken. Va inte rädd att ställa frågor om du tycker något känns oklart eller om du har problem med något. Vår support finns tillgänglig när du behöver!

När din webbplats har skapats, startats och distribuerats, vilket kommer att ske automatiskt av Kepler-infrastrukturen, kommer du att se din webbplats under fliken “Webbplatser”.


Hantering av webbplats eller flera webbplatser!

Kepler Hosting är utformat för enkel webbplatshantering. Vare sig du har 100 platser eller eller bara en. Du kan ha flera webbplatser samtidigt. Byta namn, ändra eller ta bort med bara några få klick.

Lätt att hitta dina databas- och SFTP-detaljer.

På Kepler Hosting har vi gjort det väldigt enkelt att hitta din webbplatsinformation. Vi har också en förinstallerad version av phpMyAdmin för att göra det riktigt enkelt.

Från din webbplatslista är allt du behöver göra att klicka på en webbplats, vilket tar dig vidare till din “LaunchPad”. Här hittar du dina lanseringsspecifika detaljer, SFTP, lösenord, värd, port etc.

Du kommer också att kunna hitta din MySQL-databasinformation och en länk till din phpMyAdmin-instrumentpanel. Vi har också gjort det enkelt att återställa ditt SFTP-lösenord och databaslösenord snabbt. Vår infrastruktur gör det möjligt att uppdatera din wp-config-fil med det nya databaslösenordet utan att behöva logga in på webbplatsernas SFTP.

Kepler Hosting-mål är att tillhandahålla en användarvänlig portal för utvecklare, byråer och privata konsumenter. Utöver ovan, så har vi också inkluderat SSH med WP-CLI.

 

Lägga till och peka din domän till Kepler Hosting.

Att lägga till och peka din domän till Kepler Hosting är LÄTT! Med vår automatiska SSL-generering så är allt du behöver göra att peka om dina domäners DNS till vår IP-adress, klart!

Innan du kan lägga till en domän måste du peka om din domän till Keplers servrar. Det betyder att du måste hitta och logga in på din domänregistrator för att ändra detta. Använd IP-adressen för DNS när du pekar om din domän. Kom ihåg att peka ALLA dina domäner med A-Records i din DNS-redigerare. Kontakta oss om du behöver hjälp med detta!

När du väl har pekat om din domän, så är allt du nu behöver göra att lägga till din domän. I det här fallet använder vi en underdomän där du sedan trycker på “Lägg till domän”. Kom ihåg att peka ALLA domäner med A-Records i din DNS-hanterare. Om du framgångsrikt har rekat om din domän till oss, så kommer du att kunna lägga till domänen.

Om din domän inte hunnits spridas helt, så kommer den automatiska domänprocessen uppmana dig via ett meddelande att kontrollera att du har pekat om rätt mot Kepler IP-adress för din container.

 

Nu är domänprocessen aktiverad. Du ser ett blått fält högst upp på instrumentpanelen som visar domänens status. Du kan också se statusen i din aktivitetslogg. Om din domän misslyckas att läggas till, så kan det bero på att din domän ännu inte har spridits till Keplers servrar. Vänta några minuter och försök igen.

Du kan använda ett verktyg som heter “Vad är min DNS” för att kontrollera om din webbplats pekar på rätt IP-adress.

När din domän har lagts till kommer du att se din Kepler “Hosting container domain” samt domänen du har lagt till. Se till att ändra den primära domänen till din egen genom att klicka på “Gör primär”.

Sök & ersätt + Rensa cache

Nu när din domän har lagts till måste du göra några saker. Om du har byggt en webbplats med din Kepler Hosting ‘’staging-domän’’ måste du utföra en sökning och ersätt till att börja med.

Navigera till fliken Verktyg och bläddra ner tills du ser “Sök & ersätt”. Använd det här verktyget för att ändra din domän i din databas.

Allt du behöver göra är att lägga till den domän du vill söka efter, klicka på kryssrutan ”Ersätt” och ange sedan den domän du vill ersätta den med.

I det här fallet: Sök = normalsite.keplerhosting.cloud

Och ersätt med = signup.staging.keplerhosting.cloud

Sen är det klart! Kom ihåg att när du byter domän måste du alltid rensa cacheminnet.

Alla Kepler Hosting-behållare levereras med cache aktiverad som standard och du kan enkelt rensa cacheminnet från cachefliken!

Webbplats i Kepler Hosting

Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att hantera din webbplats, peka om din domän och rensa din cache. Om du har några frågor, så kan du enkelt skapa ett Kepler Hosting-konto (Helt gratis) och kontakta vår support via chatten!