Ett av de mest använda innehållshanteringssystemen, WordPress driver miljontals webbplatser. Du kan vidta åtgärder för att optimera din WordPress-webbplats och höja dess prestanda, precis som du kan med vilken plattform som helst. Vi kommer att gå igenom 8 viktiga förslag för WordPress-webbplatsoptimering i det här inlägget, som kan öka trafiken och förbättra användarupplevelsen.

 

  1. Välj ett bra webbhotell – Att välja ett bra webbhotell som kan leverera snabba laddningshastigheter, höga drifttider och robusta säkerhetsfunktioner är det första steget i att optimera din WordPress-webbplats. Du kan registrera dig på Kepler här för ett säkert och bra webbhotell
  2. Optimera dina bilder – Stora bilder kan göra att din webbplats laddas långsamt, därför är det avgörande att optimera dina bilder genom att minska deras filstorlek och komprimera dem. För att hjälpa till med detta, använd plugins som hjälper till med detta.
  3. Aktivera cache – Genom att spara ofta besökta data i minnet kan cachelagring hjälpa din webbplats att laddas snabbare. 
  4. Minska antalet plugins du använder; även om de kan förbättra funktionaliteten på din webbplats, kan det bli trögt om du har för många. Installera endast de plugins du verkligen behöver och ta bort eventuellt plugins som inte används.
  5. Använd ett pålitligt säkerhetsplugin – Säkerhet är avgörande för alla webbplatser, så se till att du använder ett pålitligt säkerhetsplugin för att skydda dig mot hot, som Wordfence eller iThemes Security.
  6. Förbättra din databas prestanda genom att rutinmässigt göra det för din WordPress-databas. För att hjälpa till med detta, använd plugins som WP-Optimize eller WP-Sweep.
  7. Håll din WordPress-webbplats uppdaterad – Att uppdatera din WordPress-webbplats kan hjälpa den att köras snabbare och bli säkrare. Uppdatera regelbundet WordPress-versionen, dina teman och dina plugins.
  8. Använd ett caching-plugin för bilder och filer – Att använda ett caching-plugin, som WP Fastest Cache, hjälper din WordPress-webbplats att laddas snabbare.

Du kan optimera och förbättra prestandan för din WordPress-webbplats genom att följa dessa 8 steg. Du kan öka trafik och konverteringar till din webbplats genom att förbättra användarupplevelsen. Besök vår webbplats för ytterligare information om WordPress-optimering eller hosting tjänster.