En ny version av WordPress

WordPress är det mest populära CMS-systemet idag. Mer än 40% av alla webbplatser använder WordPress. Därför är det ett populärt mål för hackers som hela tiden letar efter sårbarheter i systemet. De webbplatser som blir hackade blir ofta det på grund av föråldrade versioner av tillägg, teman, eller till och med WordPress egna källfiler. Genom att uppdatera undviker man säkerhetsproblem som fanns i tidigare versioner.

Säkerhet är inte heller den enda orsaken till varför man ska uppdatera WordPress. Uppdateringar betyder nya, moderna och efterlängtade funktioner som gör att vi kan arbeta snabbare och effektivare. Många tillägg och teman kräver också den senaste versionen av WordPress.

Wordpress Hosting

Vad innebär en ny version av WordPress?

WordPress 5.7, med smeknamnet “Esperanza Spalding” efter den Grammy-belönta jazzmusikern från Oregon, är den senaste versionen av WordPress som är tillgänglig nu. Den släpptes den 9 mars 2021, efter att ha gått igenom flera utvecklingsstadier.

WordPress 5.7 innehåller en imponerande lista med mindre justeringar och förbättringar av blockredigeraren, tillsammans med mer betydande ändringar för att göra mer avancerade block och öka anpassningsflexibiliteten.

Det är en version värd att uppdatera till, att se hur varje uppdatering sedan Gutenberg-redaktörens introduktion har löst problem som folk har med blockredigeraren, och den här är inte annorlunda.

Här är några av uppdateringarna:

Justeringar av WordPress Editor

Tre stora förändringar kommer med WordPress 5.7, inklusive återanvändbara block, inställningar för teckenstorlek och alternativ för att dra och släppa block. Du kan alltså nu klicka på vilket Gutenberg-block som helst och flytta det var som helst på en sida eller på ett inlägg.

 

Enklare färgpalett 

Instrumentpanelen har nu bara sju kärnfärger, istället för listan med ungefär 56 nyanser från tidigare. Det är en enkel förändring men viktig eftersom det inte bara är för instrumentpanelen utan också för att designa teman och plugins.

 

Kodlösa element

Varje WordPress-version innehåller tillägg för att ta bort behovet av att arbeta med anpassad kod. Ett av de nya tilläggen är en inställning för justering i full höjd för dina editorblock. Det låter dig sprida ett block över hela fönstret, vilket ger dig mer kontroll över blockstorleken och gör det relativt enkelt att använda Cover-blocket, som att göra det till en helskärmsbild.

Det är också nu möjligt att ändra storlek på ikoner för sociala medier och slutligen så fick knappar-blocket ändringar med nya alternativ för att ställa in bredden till en specifik procentstorlek.

 

Fler tekniska förbättringar 

Lat-laddning med iframes: Alla iframes på en webbplats har nu en standardfuntkion för lazy-loading.

Ett nytt Robots API: I ett försök att tillåta sökmotorer att avslöja större bildförhandsvisningar har WordPress 5.7 ett nytt Robots API med max-image-preview: largedirektivet som standardalternativ.

Snabbt byte från HTTP till HTTPS: Det var en ganska tråkig process att byta en WordPress-webbplats från HTTP till HTTPS tidigare. Med 5.7 tar det bara ett klick med musen.

Kontinuerlig rengöring från jQuery-uppdatering 3.5.1: Även om jQuery har varit ett ganska användbart verktyg för användargränssnittet i WordPress, tenderar det också att distrahera och röra sig. WordPress fortsätter att rensa upp i det där röran genom att introducera mindre påträngande jQuery-element.

 

Vi hoppas att det här inlägget hjälper dig att förstå en ny version av WordPress. Om du har några frågor, så kan du enkelt skapa ett Kepler Hosting-konto (Helt gratis) och kontakta vår support via chatten!