SSL-certifikat skapar säkerhet för din hemsida

HTTP står för Hypertext transfer protocol som används för en webbläsare ska kunna kommunicera med webbsidor. När du använder offentligt Wi-Fi är det bra att andra inte kan komma åt och ändra innehållet på din webbplats. HTTPS gör att den krypterade anslutningen mellan servern och webbläsaren inte har möjlighet till detta. Skillnaden mellan HTTP och HTTPS är att s:et står för secure. Du kan kolla om en webbläsare är säkrad genom att det finns ett hänglås i sökfältet i din webbläsare. För att kunna identifiera din domän och säkra din HTTP behöver du ett SSL-certifikat. HTTPS har genom åren blivit en säkerhet för sidor och har även fått högre rankning av google för att sidan ses som säker. När du använder offentligt Wi-Fi är det bra att andra inte kan komma åt och ändra innehållet på din webbplats. HTTP gör att den krypterade anslutningen mellan servern och webbläsaren inte har möjlighet till detta

 

Lastbalanserare

Layer 7-lastbalanserare tillåter endast HTTPS hantering och är en lastbalanseringstjänst. De är specifikt gjorda för webbprogram men även för andra HTTP inriktningar. De innehåller funktioner som medföra hjälp och gör det lättare för SSL, det utgör ett skydd för webbprogram, sessionstillhöringhet och belastningsutjämning. 

HTTPS är det dominerande Layer 7-protokollet för webbplatstrafik på Internet. Layer 7-lastbalanserare leder nätverkstrafik på ett mycket mer utvecklat sätt än vad Layer 4-lastbalanserare gör, och är särskilt tillämpligt på TCP-baserad trafik som HTTP. Den kan fatta ett belastningsbalanseringsbeslut baserat på webbplatsens innehåll (webbadressen eller cookien, till exempel). Den gör sedan en ny TCP-anslutning till den valda servern (eller återanvänder en befintlig med hjälp av HTTP keepalives) och meddelar därefter om de önskade kraven till servern.

Med Kepler Hostings nya uppgraderingar har vi gjort om vår lastbalanserings infrastruktur och servrar. Kepler Hosting använder för närvarande inte befintliga tjänsteleverantörer och deras lastbalanserare. Vi har självautomatiserat vår load balancer genom att ha fullständig kontroll som har prestanda. Innan uppgraderingarna använde vi en Layer 7-lastbalanserare med automatisk Lets Encrypt SSL-generering när domänen pekades. Det fanns både för och -nackdelar med detta

 

 

 

ssl-certifikat

 

Fördelar

  • Enkelt för användaren att skapa en domän. Allt du behövde göra var att peka din DNS till vår Loadbalancer IP och sedan lägga till domänen i din Kepler Base Dashboard.
  • Automatisk SSL-kontroll och generering
  • Automatisk spridningskontroll innan domänen kan läggas till så att SSL inte misslyckas

 

Det är möjligt att välja om du vill generera ett Lets Encrypt SSL-certifikat eller om du vill lägga till ditt eget eller dina klienters SSL-certifikat. Utan en ny och utvecklad SSL-flik i Kepler Base-instrumentpanelen. Att lägga till och hantera SSL har aldrig varit enklare.

Och vi stödjer nu etc/hosts där du lokalt kan peka din domän och testa att allt fungerar innan du pekar din live-domän. Minimera driftstopp och se till att allt går smidigt.

Managed SSL är bara ett klick bort. Antingen aktivera Lets Encrypt eller lägg till ett anpassat SSL-certifikat.