Vad är Gratis SSL-certifikat?

Gratis SSL-certifikat eller SSL (Secure Sockets Layer) är tekniken som möjliggör krypterad kommunikation mellan en webbläsare och en server. Tekniken använder SSL-säkerhetsprotokoll och har två speciella säkerhetsfördelar. Detta gör det möjligt för webbplatser att autentisera sig själva.

Vi har under längre tid varit vana vid s.k. HTTP -adresser där det går att direktläsa vilket slags typ av information som ska nå WordPress servern. Om vi använder oss av en vanlig adress för att komma till exempelvis en bloggpost på http://keplerhosting.se/sign-up/, då kan vi direkt se vad artikeln handlar om och lite till.

För att stärka säkerheten inom internet, har vi nu fått ett nytt krypteringsformat som heter HTTPS . HTTPS använder sig av det mer moderna SSL/TLS-krypteringen och är en utveckling baserad på HTTP. Det finns helt enkelt två olika URL-adresser – http:// respektive https://.

Det finns flera argument för att byta till HTTPS-adresser, men det viktigaste är säkerheten på internet. Genom att använda sig av en SSL/TLS-certifikat krypteras all trafik mellan din hemsida och besökarens webbläsare. I annat fall kan man spionera på hur informationen skickas ut och in, vilket leder till stor risk om exempelvis kontaktuppgifter visas.

I dagsläget är det dock inte helt enkelt att byta till https-adresser, eftersom de flesta webb hotel inte har enkla portalera och funktioner för att kunna generera detta själv. Vi rekommenderar därför att du prova Kepler Hosting där du inte bara får Gratis SSL men också 3 månader gratis hosting.

1. Skapa ett Kepler Hosting kontot

2. Skapa eller flytta din WordPress eller WooCommerce hemsida.

3. Lägg till din domän och peka om den till Kepler Hosting DNS/IP adress.

4.Aktivera SSL under SSL tabben.

5. Nu har du SSL aktiverat på dina domäner/sida

Vårt system annonserar automatiskt din nya domän och ser till att SSL-certifikatet sprids till fullo. Vi håller även koll och förnyar ditt SSL-certifikat åt dig när det är dags.

Grunderna i SSL

SSL (Secure Sockets Layer) är tekniken som möjliggör krypterad kommunikation mellan en webbläsare och en server. Tekniken använder SSL-säkerhetsprotokoll och har två speciella säkerhetsfördelar. Detta gör det möjligt för webbplatser att autentisera sig själva. Den krypterar också trafiken mellan servern och webbläsaren, vilket skapar en säkrare miljö för användarna. Webbplatser med SSL-certifikat har ett lås i adressfältet och använder även HTTPS istället för HTTP. Den goda nyheten är att SSL-certifikat ingår i alla våra paket och ser till att din sida är säker och skyddar känslig information som t.ex. kreditkortsnummer

Ge det en chans!
Prova Kepler Hosting
Registrera dig nu

Oroa dig inte för våra snälla teknikers kunskapsnivåer. Ställ bara en fråga, hur lätt eller svår som helst. Kepler Hosting är enkelt men ändå avancerat utan att du någonsin känner dig vilsen!